Over Simpelheid

Simpelheid – uniek, herkenbaar en duidelijk

Simpelheid is een creatief merk van Wieland Vernooij (ik). Simpelheid is ontstaan in 2012 als hobby. Om mijn creativiteit te stimuleren maakte ik één simpele illustratie per dag, waarbij ik puur mijn intuïtie volgde. Dit resulteerde in een totaal van 70 Simpelheid-illustraties. Je kunt ze hier bekijken.

Iconen vertellen op simpele en duidelijke wijze een klein stuk van een verhaal. Neem bijvoorbeeld mijn illustratie ‘My Life’; een illustratie die het verhaal vertelt van mijn persoon door middel van verschillende iconen. Met de weergave van de Waalbrug wordt mijn geboorte- en woonplaats Nijmegen gesymboliseerd. 

Iconen worden door het brein sneller verwerkt dan tekstuele informatie. Daarmee zijn ze uitermate geschikt om betekenis of functie aan te duiden. Denk bijvoorbeeld aan verkeersborden die een rotonde aankondigen en de iconen op de knoppen van je vaatwasser. Ook in de online wereld nemen iconen een belangrijke rol in. Denk aan het boodschappenmandje in de rechterbovenhoek en de drie streepjes die je aanklikt om het menu te bekijken.

Wat kan ik voor je doen?

Simpelheid maakt unieke iconen op maat. De iconen worden allemaal in dezelfde stijl ontworpen zodat ze passen bij jouw merk en huisstijl.

Hierbij houd ik de volgende uitgangspunten aan:

  • Helderheid — een herkenbare stijl
  • Consistent  — dezelfde stijl voor alle iconen
  • Universeel  — voor iedereen begrijpelijk
  • Schaalbaar — vector én pixel-perfect

Heb je interesse in een unieke illustratie of een set iconen? Neem dan contact met mij op. Ik help je daar graag bij!

Creatieve groet,

Wieland Vernooij